Vliegensvlugge Hamilton ontsnapt aan klauwen van leeuw

Viervoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton beleefde in de aanloop naar de GP Mexico een angstaanjagend moment. De Brit was op bezoek bij The Black Jaguar-White Tiger Foundation waar hij zich snel uit de voeten moest maken voor een leeuw. 

Hamilton heeft duidelijk een leuke tijd beleefd in Mexico City en laat zijn 5,2 miljoen volgers daarvan meegenieten op zijn Instagrampagina. In een van de video's zien we hoe Hamilton, die zich gisteravond ondanks een lekke band voor de vierde keer in zijn carrière tot wereldkampioen in de Formule 1 kroonde, speelt met leeuwenwelpjes. De F1-coureur knuffelt, speelt en zingt met de dieren alsof hij een personage is uit Lion King. 

Volledig scherm
© Instagram Lewis Hamilton

Daarna zien we  Hamilton met een trainer in een afgesloten ruimte in een donker hok. Hamilton wil de grote leeuw aaien, waarna plots het niet meer volgens plan verloopt. De leeuw nadert en keert zich tegen Hamilton, waarop de trainer de carnivoor vastpakt en tegen de Brit ‘Go Outside’ (ga naar buiten) roept. Terwijl Hamilton vlug over het muurtje springt, zien we nog hoe de trainer met flink wat moeite de leeuw onder controle houdt.

Op Instagram klinken zowel lovende als negatieve woorden op het bezoekje aan de wilde katten-opvang. Sommigen vinden het ronduit schattig, terwijl anderen afkeurend reageren op deze omgang met wilde dieren. Toch verzekert de opvang dat het welzijn van de dieren voorop staat. Ze verzekeren geen fokprogramma te hebben en vangen katachtigen op die zijn verwaarloosd in dierentuinen en  toeristenattracties of uit circussen. Alle dieren zijn volgens de website van de stichting in gevangenschap geboren en kunnen niet in het wild uitgezet worden.