Vliegtuigspotter filmt horrorlanding op luchthaven Düsseldorf

videoEen vliegtuigspotter heeft bij de luchthaven in de Duitse stad Düsseldorf een horrorlanding gefilmd van een Airbus A380. Het toestel van Emirates werd geteisterd door keiharde zijwind waardoor het bijna van de landingsbaan werd geblazen. Volgens de spotter ging het maar net goed en is dankzij het koelbloedige optreden van een zeer ervaren piloot een ramp voorkomen.

Het toestel - één van de grootste vliegtuigen ter wereld - was afkomstig uit Dubai en leek aanvankelijk bij Düsseldorf geen last te hebben van het stormachtige weer. Maar boven de landingsbaan ging het afgelopen donderdag plotseling mis. Windvlagen van opzij kregen vat op het vliegtuig waardoor het scheef boven het asfalt kwam te hangen. Eenmaal op de grond begon het toestel, met aan boord 500 passagiers, te slingeren en slippen. ,,Ik heb duizenden zijwindlandingen gefilmd, maar dit was met voorsprong de extreemste ooit'', schrijft de spotter bij het filmpje dat in korte tijd al bijna 2 miljoen keer is bekeken op YouTube.

Volgens de spotter verdient de piloot een lintje voor zijn stuurmanskunsten. ,,Je kon zien dat hij met het staartroer en kleppen in de vleugels probeerde het toestel weer recht te trekken. Het is een wonder dat hem dat onder deze omstandigheden is gelukt.'' 

Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft inmiddels gereageerd op de schokkende beelden. Een woordvoerder meldt dat de inzittenden geen moment in gevaar zijn geweest en dat piloten goed getraind zijn om op deze manier te landen. 

Bekijk hieronder nog meer opvallende zijwindlandingen.

Volledig scherm
Het toestel van Emirates tijdens de landing in Düsseldorf. © YouTube