Volledig scherm
© AliExpress.com

Vragen om moeilijkheden: hoesje in vorm van pistool

Video,,Een foutje is zo gemaakt'', zegt de politie van New Jersey in reactie op een nieuw hebbedingetje in de VS. Het gaat om een telefoonhoesje, maar dan in de vorm van een pistool, zo meldt The New York Times. Een dodelijk misverstand ligt op de loer. ,,Agenten moeten vaak in een fractie van een seconde beslissingen nemen.''

Volledig scherm
Het hoesjes zou aangezien kunnen worden voor een echt vuurwapen, met alle gevolgen vandien. © AliExpress.com

De politie raadt consumenten daarom aan het hoesje niet de kopen of te gebruiken. ,,Het hoesje is verschrikkelijk'', aldus een politiewoordvoerder op Facebook. ,,Het brengt zowel de eigen veiligheid als die van agenten in gevaar.''

Verkoop stoppen
Senator Chuck Schumer heeft winkels en online verkoop- en veilingsites als Amazon en Ebay gevraagd de verkoop ervan te staken. Toch zijn de hoesjes nog volop te vinden. Ook op Twitter wordt gewaarschuwd voor het hoesje, dat overigens niet alleen in het zwart, maar ook in het roze en wit verkrijgbaar is.

De New Yorkse politie plaatste een foto, waarop duidelijk zichtbaar is hoe het hoesje voor een echt wapen aangezien kan worden. Volgens de openbaar aanklager van New Jersey, in een reactie op Facebook, is het hoesje 'geen cool product' of 'een goed idee'.

Oranje markering
De hoesjes, die blijkbaar in Azië worden geproduceerd, zouden ondanks de afwijkende kleurtjes ook niet aan de eisen voor imitatie of speelgoed wapens voldoen. Schumer wijst erop dat 'neppers' herkenbaar moeten zijn aan een fel oranje markering aan de voorzijde. Die ontbreekt, waardoor de hoesjes feitelijk verboden zijn.

De senator wil nu met de douane kijken hoe de import, en verkoop, van de hoesjes valt te stoppen. Een lastige klus, zo lijkt het. Via de verkoopportal AliExpress.com worden de hoesjes in groten getale aangeboden. De prijs ligt rond de 5 dollar, zo'n 4,5 euro. Aankopen worden verstuurd per post en zijn in de praktijk moeilijk te onderscheppen.

  1. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.