Volledig scherm
Een van de eekhoorns met overgewicht. © Cornwall Live / SWNS.com

Vreetgrage eekhoorns vallen kinderen aan in Brits park

Eekhoorns in een park in het Britse Cornwall zijn tijdens de feestdagen zo verwend geraakt dat ze nu kinderen aanvallen om aan voedsel te komen. Dat melden verschillende Britse media vandaag.

Door hun toegenomen eetlust zetten ze nu hun tanden in bezoekers van het Tehidy Country Park om alsnog aan een lekker hapje te komen. De Daily Mail schrijft dat er zelfs een driejarige jongen gewond is geraakt, nadat hij was aangevallen door meerdere eekhoorns. Hij raakte lichtgewond aan zijn vingers nadat hij de eekhoorns probeerde te voeren. 

De beestjes in het 
park worden 'de dikste eekhoorns in het land' genoemd door de Britten. De knaagdieren zijn heel erg aangekomen omdat ze dagenlang konden genieten van snacks en andere lekkernijen die door bezoekers op de grond werden gegooid tijdens de feestdagen. Door de zachte winter was de grond vorstvrij, waardoor de snacks makkelijk op te pikken waren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement