Volledig scherm
© Shutterstock

Vrouw (76) verstopt man tien jaar lang in vriezer om vergoeding op te strijken

De politie van de Amerikaanse staat Utah heeft niet alleen het stoffelijk overschot van een 75-jarige vrouw ontdekt tijdens een controle. In haar vriezer in de bijkeuken vonden agenten het lijk van een man, die daar al tien jaar lag. In een notariële brief die werd aangetroffen in het huis verklaart de man dat zijn echtgenote niet verantwoordelijk is voor zijn dood.

Toen agenten van het Tooele City Police Department vorige maand bij zijn vrouw aanklopten, troffen ze haar levenloze lichaam aan. Agenten openden de koelkast en vriezer van de vrouw, Jeanne Souron-Mathers, in de hoop voedsel te vinden dat ‘een soort tijdlijn’ zou geven van wanneer ze stierf. Maar toen een rechercheur de diepvriezer in de bijkeuken opende vond hij het lichaam van een overleden man, zo vertelt politiechef Jeremy Hansen aan Amerikaanse media.

De man bleek de echtgenoot van de vrouw. Paul Mathers was 58 jaar oud toen hij voor het laatst werd gezien in een veteranenziekenhuis in 2009. ,,Ik doe dit werk al dertien jaar, dit is een van de vreemdste gevallen”, aldus Hansen. ,,We hebben nog nooit zoiets gehad.”

Macabere ontdekking

De politie deed de macabere ontdekking op 22 november en noemde het incident aanvankelijk ‘zeer verdacht’. Maar na enkele weken onderzoek, meldt de politie deze week dat ze verschillende even bizarre aanwijzingen hebben gevonden die verklaren waarom de vrouw haar man tien jaar lang in haar vriezer verstopte.

Zo vonden agenten een brief uit december 2008, die van Mathers lijkt te zijn. Daarin verklaart hij dat hij niet door zijn vrouw is vermoord. ,,We geloven dat hij een terminale ziekte had”, aldus Hansen. Experts hebben de echtheid van zijn handtekening nog niet bekeken.

Ook ontdekten ze dat Souron-Mathers sinds de dood van haar man 177.000 dollar van de veteranenvergoeding van haar man opstreek.

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”