Volledig scherm
© REUTERS

Vrouw kan 560 miljoen niet innen, omdat ze anoniem wil blijven

Het zal je maar gebeuren. Heb je 560 miljoen euro gewonnen, maar heb je er alleen recht op als je identiteit wordt vrijgegeven. Het overkwam een Amerikaanse na de trekking van een van de grootste jackpots ooit. De vrouw stapt naar de rechter. 

Het winnende Powerball-biljet ter waarde van 559,7 miljoen dollar werd vorige maand verkocht in de Reed’s Ferry Market in Merrimack. 

Volledig scherm
© AP

De vrouw schreef haar naam op het gewonnen biljet en stuurde deze terug naar de Powerball-loterij. Ze had anoniem kunnen blijven door bijvoorbeeld een naam van een stichting op het biljet in te vullen, maar daar was ze naar eigen zeggen niet van op de hoogte. 

Het probleem is dat ze de naam nu niet meer kan veranderen. ,,Elke wijziging die nu aan het lottobiljet gebeurt, zorgt ervoor dat het niet meer geldig is”, stelt de loterij. ,,Dat zijn onze eigen regels en die moeten we volgen.” De vrouw stapt nu naar de rechtbank. Ze hoopt zo haar anonimiteit te kunnen afdwingen.

Veiligheid

,,De winnares is een oude inwoner van New Hampshire en een geëngageerd lid van de gemeenschap”, zegt haar advocaat in Amerikaanse media. ,,Ze wil dit werk kunnen blijven doen en wil ook de vrijheid hebben een ​​supermarkt binnen te lopen of evenement bij te wonen zonder bekend te zijn als de winnaar van een half miljard dollar. Ze wil ook een deel schenken aan een liefdadigheidsinstelling. En ze vreest dat de bekendmaking van haar naam kan leiden tot veiligheidsproblemen.”

De zaak dient op 21 februari. Zolang ze haar prijs niet int, zou de vrouw al zo’n 50.000 euro per dag verliezen aan rente.

Volledig scherm
© EPA