Volledig scherm
© Thinkstock

Vrouw met 2 vagina's klaagt arts aan na zwangerschap

Een Duitse vrouw die haar arts voor de rechter daagde, omdat ze zwanger raakte ondanks het feit dat er een spiraaltje bij haar was geplaatst, heeft nul op rekest gekregen. Volgens de rechtbank valt de arts niets te verwijten. De dame in kwestie heeft namelijk een buitengewoon zeldzame afwijking: ze heeft twee vagina's.

Ze raakte overigens al in 2007 zwanger, maar wilde nu, naast een tegemoetkoming voor de opvoeding van haar dochtertje, smartegeld van de gynaecoloog die het spiraaltje bij haar plaatste. De vrouw betoogde dat de dokter, aan de hand van een echo uit 2005, had moeten zien dat ze over twee geslachtsorganen beschikt. 

De rechtbank ging niet mee in haar klacht en ook in hoger beroep werd haar eis, van bijelkaar zo'n 33.000 euro, niet gegrond verklaard. De lichamelijk toestand van de vrouw komt zo weinig voor en is zo moeilijk te zien dat de arts geen fout ten laste kan worden gelegd, zo meldt N24.de.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement