Volledig scherm
Fiona Connolly © Daily Telegraph

Vrouw met 'hond die moslims haat' schuldig

Een 43-jarige Engelse, Fiona Connolly, is in Londen schuldig bevonden aan racistische intimidatie na een wandeling ,,met een hond die een hekel aan moslims heeft''.

Volledig scherm
Candice Legister, de vrouw die werd aangevallen door de hond © Daily Telegraph

Connolly was met haar jackrussellterrier in Londen op pad toen de hond een donkere vrouw aanviel en in haar kleren beet. Het slachtoffer vroeg boos of de hond kon worden teruggefloten, maar Connolly zei naar verluidt: ,,Nee, want mijn hond heeft een hekel aan moslims'' en Connolly beledigde bovendien het slachtoffer.

De Daily Telegraph meldde donderdag dat Connolly eerder al problemen met justitie heeft gehad over haar racistische uitlatingen. De rechter vond het nu wel een verzachtende omstandigheid dat Connolly zei dat niet zijzelf, maar haar hond een hekel aan moslims had. Het slachtoffer, Candice Legister, is overigens een christelijke vrouw uit Londen. De strafmaat wordt 29 januari bepaald.

  1. Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Een Belgische treinmachinist is zich vanochtend bij het binnenrijden van station Torhout een ongeluk geschrokken. Voor het oog van verbouwereerde reizigers lag daar languit een man tussen de rails. De machinist wist zijn trein niet op tijd tot stilstand te brengen en reed met een slakkengang over de man heen. Toen het gevaarte stilstond, krabbelde de man op en riep: ‘Zo, hopelijk hebben jullie allemaal veel vertraging’.