Volledig scherm
© ap

Vrouw ontdekt bigamie op Facebook

De 45-jarige Britse Lisa Curran deed onlangs een schokkende ontdekking op Facebook. Ze kwam een trouwfoto tegen van haar man, met wie ze 25 jaar getrouwd is, met een andere vrouw.

Haar 52-jarige man Martin Curran scheen al meer dan zes jaar een dubbelleven te leiden met de 31-jarige Andrea Whiteside. Dat schrijft de Daily Mail. Toen Lisa hem confronteerde met de trouwfoto op Facebook verklaarde hij in eerste instantie dat de foto nep was en geplaatst was door een vriendin die hem stalkte.

Strafbaar
Martin en Andrea trouwden illegaal vorige zomer. In Groot Brittannië is bigamie een strafbaar feit en je kunt er een maximale gevangenisstraf van 7 jaar voor krijgen. In het geval van Curran kreeg Martin 250 uur taakstraf en omdat hij schuldig pleitte aan bigamie werd de voogdij over zijn kinderen niet afgenomen.

Mevrouw Curran kan maar niet geloven dat haar man, met wie ze twee kinderen heeft, hiermee wegkomt. 'Hij zou de gevangenis in moeten gaan, dat zou hem een lesje leren. Ik voel me zo stom, iedereen om mij heen zag hoe hij echt was, behalve ik', aldus een ontzette Lisa. 'Al die jaren heeft hij me voorgelogen. Mijn kinderen en ik zijn hierdoor echt gebroken.'