Volledig scherm
© Annelies van de Waterbeemd

Vrouw ontdekt levende gekko op broccoli van Albert Heijn

Annelies van de Waterbeemd uit Nuenen deed maandagavond een wel heel opmerkelijke vondst toen ze een broccoli wilde aansnijden. Onder het plastic folie hield zich een levende hagedis schuil.

Volgens Stichting Ravon, gespecialiseerd in onder meer reptielen, gaat het waarschijnlijk om een muurgekko. Die soort komt in Spanje, waar de broccoli geteeld en verpakt is, algemeen voor.

,,Mijn man had 'm zondag al gekocht bij de Albert Heijn. Toen ik de broccoli een dag later uit de koelkast haalde, zag ik ineens iets bewegen." Ze dacht in eerste instantie aan een spin. Maar de waarheid bleek nog gekker. Haar vader bevrijdde het beestje uit het plastic en zette het uit in de tuin, Van de Waterbeemd toog in alle haast naar de supermarkt voor een nieuwe broccoli. ,,Het was een drukke werkdag. Ik wilde snel aardappelen, groenten en vlees op tafel hebben staan."

Controles
Volgens een woordvoerder van Albert Heijn worden groenten aan meerdere controles onderworpen. ,,Maar dat blijft mensenwerk; dan nog kan het gebeuren dat een dier niet opvalt, of zich goed weet te verstoppen. Het beestje heeft in ieder geval een sterk gestel, want hij zat er al een paar dagen."