Vrouw veinst kanker, koopt schoonheidsingreep

Een Britse vrouw (31) heeft haar vriend wijsgemaakt dat ze aan eierstokkanker leed. Met het geld dat hij haar toestopte, betaalde ze haar plastische chirurgie. De rechter heeft haar deze week veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Ze moet ook het hele bedrag terugbetalen aan haar inmiddels ex-vriend.

Charlotte Roche uit de Schotse stad Aberdeen leerde Matthew Pilgrim kennen via datingwebsite Plenty of Fish (pof.com). In april 2014 spraken de twee voor het eerst af nabij de St Paul's Cathedral in Londen.

Het klikte tussen de twee. De Schotse verklaarde aan Matthew dat ze aan eierstokkanker leed. Een operatie om de eierstokken gedeeltelijk of geheel te verwijderen was pas over zes maanden. De ingreep kon veel sneller bij een privé-ziekenhuis, maar daar had ze het geld niet voor.

Geroerd
Matthew was erg geroerd door haar verhaal en leende haar een bedrag van 6.800 pond, omgerekend zo'n 8.750 euro voor de operatie. De twee brachten in de daaropvolgende weken de weekenden samen door in Aberdeen en Londen. Charlotte bleef zich suf liegen en verklaarde dat ze nog meer geld nodig had.

Ze bleef erg vaag over de operatie. Ze wilde enkel kwijt dat ze in een ziekenhuis ten noorden van Londen onder het mes moest. Matthew wilde haar daar komen bezoeken, maar dat hoefde niet. Zijn geld daarentegen was meer dan welkom. De verliefde man leende haar nog eens 2.000 pond (zo'n 2.570 euro). Ze beweerde dat ze het geld nodig had voor postoperatieve zorg en medicatie.

Ontredderd
Het contact verwaterde tussen de twee en de relatie liep spaak. Matthew vroeg het geleende geld terug. De man, nog steeds in de veronderstelling dat Charlotte kanker had, kreeg van haar zus uiteindelijk te horen dat ze het geld had gebruikt voor plastische chirurgie. De ontredderde man diende klacht in bij de politie. In oktober 2015 werd Charlotte opgepakt.

De vrouw ontsnapt aan een gevangenisstraf van zes maanden. De rechter in de Engelse stad Maidstone heeft haar deze week veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Ze moet al het geld, 14.220 pond (18.325 euro), zo snel mogelijk aan Matthew terugbetalen.