Vrouw vindt 'alien-achtig dier' in blik tonijn

Zoe Butler uit het Britse Nottingham kreeg de schrik van haar leven toen ze een blik tonijn opentrok. De 28-jarige Butler trof naar eigen zeggen een 'bijna buitenaards wezen' aan. Het bleek uiteindelijk om een onvolgroeide krab te gaan.

Tonijn gevangen in een vissersboot te Australië.
Volledig scherm
Tonijn gevangen in een vissersboot te Australië. © Imageselect
Quote

Ik zag twee zwarte oogjes naar mij kijken

Zoe Butler, pissebedvinder

Toen Butler het blikje van het merk Princes opende, zag ze het diertje tussen de tonijnstukken zitten. ,,Ik zag een soort paarsachtig druppeltje. Met mijn vork duwde ik het omhoog en draaide het om. Toen keken twee diepzwarte oogjes naar mij,'' vertelt de geschrokken Butler tegen het Britse dagblad The Mirror. ,,Ik maakte direct een foto  en stuurde deze naar de producent.''

Parasiet
Princes bood meteen excuses aan en beloofde het incident te onderzoeken. Butler hoeft geen nieuw blikje tonijn of iets anders voor het voorval. ,,Ik wil dat er een onderzoek naar de oorzaak komt om te voorkomen dat dit ook bij andere mensen gebeurt.''

Waar men aanvankelijk dacht dat het om een Cymothoa exigua zou gaan, een diertje dat zich vastgrijpt aan de tong van baarsachtigen en dan bloed opneemt, blijkt het na onderzoek een 'baby-krab' te zijn.

  1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

    Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

    Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.