Volledig scherm
© YouTube

Waaghals skiet met 80 km/u tussen rails achter trein

VideoPolen is in de ban van de 'treinskiër'. Een jonge waaghals pakte uit met een wel heel riskante stunt door zich aan met een touw aan een trein te laten vastknopen en zich vervolgens als skiënd te laten meedrijven tussen de rails. De trein haalde snelheden tot 80 km/u (zie onderstaande video). Op internet is de treinskiër uitgegroeid tot een sensatie, maar de politie spoort de tienerdader van deze illegale actie op.

Op de tonen van stevige hardrock toont de video hoe een heel team de stunt voorbereidt. Op het moment dat de trein stopt in een klein landelijk station en de passagiers aan het uitstappen zijn, laat de jonge skiër zich met een touw vastmaken aan de trein. Nadat de trein vertrokken is, wordt de stunt niet alleen vanuit zijn standpunt maar ook vanop de parallelle weg gefilmd. Zo zien we de trein voorbij een overweg razen met de tienerwaaghals erachter skiënd. Op een bepaald moment denderde de trein verder met een snelheid van 80 kilometer per uur. Om het showelement nog wat te vergroten, laat de acrobatische rebel zich af en toe op één ski meeglijden.

'Gevaarlijk en idioot'
De politie kan de stunt allerminst waarderen en spoort de jonge dader op. 'Dit is een van de meest gevaarlijke en idiote stunts die ik ooit gezien heb', zegt een woordvoerder van de Poolse politie. 'We zijn de videobeelden aan het bekijken en proberen de locatie van de trein en ook de identiteit van de skiër te achterhalen. We kunnen dit soort gedrag niet ongestraft voorbij laten gaan, want dan riskeert het anderen aan te zetten hetzelfde te gaan uithalen.'

  1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

    Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

    Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.