Volledig scherm
Dennie Luiken verhuist naar België en wil met spoed van zijn bloemenshop in Waalwijk af. © Dennie Luiken

Waalwijkse bloemenshop te koop: 1 euro

Een bloemenwinkel voor één euro. Grapje? Nee, Dennie Luiken van bloemenshop d'n Elst in Waalwijk wil er echt van af.

Zijn telefoon is ontploft. Sinds Dennie Luiken van bloemenshop d'n Elst in Waalwijk zijn advertentie op sociale media heeft gegooid, is het een gekkenhuis, vertelt hij. Niet gek. De ondernemer verkoopt zijn bloemenzaak in winkelcentrum De Els; voor één euro. 

Luiken had de bloemenzaak al een poosje in de stille verkoop staan. Maar van verkopen kwam het niet. Nu begint de tijd de dringen en wil de ondernemer echt van zijn winkel af. ,,Binnenkort verhuis ik naar België. Eerst wilde ik nog dagelijks op en neer gaan rijden. Maar elke dag 130 kilometer, is ook niet meer rendabel."

Daarnaast loopt het bedrijf van zijn vriend zo hard, dat hij daar nodig is. ,,Vandaar deze actie. Een ludieke actie in de hoop zoveel mogelijk reacties te krijgen." En dat lukt. ,,Ik krijg een hoop hobbyisten aan de telefoon die wel een winkel willen beginnen, maar ook serieuze vragen uit de sector." Luiken heeft er vertrouwen in dat het binnenkort tot een verkoop komt. ,,De eerste afspraak staat al."

Bloemenhart

Voor 1 euro krijgt de nieuwe eigenaar de complete winkel. Luiken laat alles staan. ,,De nieuwe eigenaar kan zo beginnen."  Wel zit er een huurcontract aan de deal vast. Dat contract loopt nog een dikke tien maanden. Luiken hoopt op een ondernemer met bloemenhart. ,,Maar als iemand er iets heel anders in wil beginnen, kan dat ook natuurlijk."

De nieuwe eigenaar komt in ieder geval in een opgeknapt winkelcentrum. De verbouwing van De Els is net achter de rug.  

  1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
    foto's

    Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

    De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.