Volledig scherm
Een tekening van een skelet van een mammoet © Thinkstock

Wegens ruimtegebrek te koop: een mammoetskelet

Na 10 jaar zoeken, prepareren en zorgvuldig knutselen, staat het skelet van de wolharige mammoet eindelijk in de schuur van Bart Schenning (35) uit Gaanderen. Eén probleem: de mammoet neemt erg veel ruimte in. En dus moet hij weg. Hij staat voor 275.000 euro te koop op Marktplaats.nl.

Voor twee ton mag het skelet ook weg. Maar dan moet de koper, het liefst een museum in Nederland, wel zelf de kosten voor het monteren en vervoer betalen. 'Het is een skelet van bijna 3 meter, dat niet makkelijk te verplaatsen is,' zegt Schenning in het AD.

Vanaf zijn 5de is hij helemaal gek van mammoeten en alle andere dieren die in de laatste ijstijd, zo'n 50.000 jaar geleden, in de omgeving van Nederland leefden. 'Mijn moeder gaf me een boekje over dinosaurussen en sindsdien ben ik helemaal verslaafd aan het verzamelen van fossielen. Mijn hele huis staat er vol mee.'

Grappenmakers
Er is vooral uit het buitenland veel interesse voor het reusachtige skelet. Zo kreeg de fossielgekke bloemist telefoontjes van geïnteresseerden uit het Midden-Oosten, China en Duitsland. En dat is maar goed ook, want op Marktplaats-biedingen kan hij niet afgaan. Dat zijn alleen maar onzinbedragen van grappenmakers. Schenning: 'Ik blijf gewoon wachten op een goed bod. Het loopt toch niet weg.'

  1. Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Een 59-jarige Amerikaanse zakenvrouw blijkt haar 30 jaar jongere man bij toeval te hebben ontmoet nadat ze per ongeluk een sms'je naar het verkeerde telefoonnummer had gestuurd. Volgens Kasey Bergh, de vrouw in kwestie, antwoordde de volslagen onbekende Henry Glendening (29) zó aardig op haar misser dat ze een week bleven chatten en vervolgens afspraken bij een concert waar Cupido met volle kracht raak schoot.
  2. Kiftende stiefzussen vechten om erfenis ouders die gelijk stierven: ‘Het zijn lijkenpikkers’

    Kiftende stiefzus­sen vechten om erfenis ouders die gelijk stierven: ‘Het zijn lijkenpik­kers’

    Twee op geld beluste Britse stiefzussen zijn op hoge poten naar de rechter gestapt om te laten bepalen wie van hun ouders het eerste overleed. Het echtpaar John Carle (79) en zijn vrouw Ann (69) overleed volgens de overlijdensakte in oktober 2016 op hetzelfde moment aan vermoedelijk onderkoeling. Omdat het tijdstip gelijk is, is nog steeds onduidelijk welke dochter aanspraak mag maken op een huis van ruim drie ton. Anna Winter: de dochter van de man uit een eerder huwelijk, of toch Deborah Cutler: de dochter die de vrouw kreeg voordat ze John Carle ontmoette.