Volledig scherm
© ANP

Wethouder pleit voor plassen onder douche

We moeten plassen onder de douche om water te besparen. Als het aan wethouder Bert Wassink van de Drentse gemeente Aa en Hunze (met dorpen als Rolde, Gasselte en Gieten) ligt, moet iedereen dat doen.

Volledig scherm
Wethouder Wassink © Gemeente Aa en Hunze.

Het is een serieuze boodschap in het kader van het project Duurzaam Aa en Hunze 2013, schrijft het AD vandaag.

'Het bespaart veel schoon water en dat is goed voor het milieu,' zegt Wassink. 'Als je douchen en plassen combineert en daarmee veel water én euro's bespaart... waarom niet?'

De meest recente cijfers geven aan dat een persoon bij het douchen gemiddeld 39 liter water per dag gebruikt en 36 liter bij het doortrekken van het toilet. Als je plast tijdens het douchen scheelt dat dus een aardige scheut schoon water, die je anders door de wc spoelt.

Is de wethouder zelf al begonnen met deze vorm van waterbesparing? Wassink: 'Ja, dat durf ik rustig toe te geven.'

  1. Demonstratie 'onzichtbaarheidsmantel' maakt de tongen los in China
    video

    Demonstratie 'on­zicht­baar­heids­man­tel' maakt de tongen los in China

    Een raadselachtige amateurvideo van een man die een werkende onzichtbaarheidsmantel lijkt te demonstreren is op Weibo - de Aziatische tegenhanger van filmkanaal YouTube - in een paar dagen tijd al 22 miljoen keer bekeken. Dat gebeurde nadat een topman van het Chinese ministerie van openbare veiligheid officieel op de beelden had gereageerd. Volgens hem is de vinding zeer geschikt voor militaire doeleinden.