Zo ziet een Happy Meal van de Mac er na zes jaar uit

Een Amerikaanse vrouw bewaarde zes jaar lang een onaangeroerd McDonald's Happy Meal in haar kantoor om aan te tonen dat de snacks zóveel chemische toevoegingen bevatten dat ze onmogelijk kunnen bederven. Jennifer Lovdahl zette een foto van haar opmerkelijke experiment op Facebook. Daarop is te zien dat de frietjes en kipnuggets er na exact 2190 dagen kamertemperatuur nog bijna net zo uitzien als op het moment van de aankoop.

Volledig scherm
© PR

,,De inhoud was absoluut niet verrot, verteerd of uit elkaar gevallen'', schrijft alternatief therapeute Lovdahl. ,,Wel rook alles een beetje naar karton.'' Hoewel het niet om een wetenschappelijke proef gaat en ze verder niet met echte bewijzen komt, is de einduitslag van het experiment volgens de vrouw toch veelzeggend. ,,Dit toont aan hoe ongezond dit eten is.'' Ze doet gelijk maar een dringende oproep aan ouders om hun kroost toch vooral gezonder eten te geven. ,,Appels, bananen, wortels en selderij zijn veel beter.''

Bonnetje
Onduidelijk is of de vrouw, die bij de foto van de stokoude gemaksmaaltijd ook nog het aankoopbonnetje heeft gezet, van de frietjes en kipkrokantjes heeft geproefd. Hoe dan ook regent het reacties op de overjarige Happy Meal. ,,Schokkend'', is één van de vele commentaren. Maar ook: ,,Als het echt niet bedorven is? Gewoon wat pittige barbecuesaus erover en dan...eet smakelijk mevrouw.''

McDonald's heeft nog niet gereageerd op het bericht dat massaal via sociale media wordt gedeeld. Het bedrijf raakte begin 2015 in opspraak toen bekend werd dat er in de frietjes van de Mac, behalve aardappel, maar liefst 14 ingrediënten zitten.

Twee daarvan zijn dimethylpolysiloxane (E900): een soort silicone die onder meer wordt gebruikt in borstimplantaten, speelgoedblubber, haarconditioners en andere cosmetica. Verwerkt in friet voorkomt het schuimen van het vet en aanbakken. Het goedje is trouwens ook bruikbaar tegen hoofdluizen. En ook de stof: tert-butylhydrochinon: een op petroleum gebaseerde chemische stof en antioxidant die wordt gebruikt om houdbaarheid te verlengen en verkleuring of bederf tegen te gaan.