Volledig scherm
© AFP

Zo ziet een militair onderwatermuseum eruit

Jordanië heeft sinds gisteren een militair onderwatermuseum. Tijdens een ceremonie in Aqaba liet het koninkrijk woensdag 19 militaire voertuigen, waaronder tanks, een helikopter en pantserwagens, tot een diepte van 28 meter in zee zakken. 

De voertuigen, die werden opgesteld in een gevechtsformatie, bevinden zich aan een koraalrif in de Rode Zee. ASEZA, de Aquaba Speciale Economische Zone Autoriteit, wil op die manier ‘een nieuw soort’ museumervaring aanbieden aan toeristen, waarin ‘sport, milieu en tentoonstellingen’ gecombineerd worden.

De noordelijke Rode Zee is populair bij duikers omwille van haar koraalriffen, die in relatief goede gezondheid zijn. Alle ‘gevaarlijke materialen’ werden uit de tanks verwijderd om het mariene ecosysteem niet te schaden, zegt ASEZA. Het museum zou volgens de instelling de creatie van artificiële riffen mogelijk maken en het herstel van de natuurlijke riffen in de regio promoten door ‘bezoekers weg te lokken naar een alternatieve locatie’.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die is ontsnapt aan nog meer pijn’

    Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die is ontsnapt aan nog meer pijn’

    De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.
  2. 1500 ‘UFO-gelovers’ verzamelen zich voor ‘bestorming’ van geheime Area 51

    1500 ‘UFO-gelovers’ verzamelen zich voor ‘bestorming’ van geheime Area 51

    Wat er de komende dagen precies gaat gebeuren, weet niemand. Maar voor de zekerheid verzamelen de eerste UFO-gelovers zich in de Amerikaanse staat Nevada alvast voor de aangekondigde ‘bestorming’ van de geheime Amerikaanse legerbasis Area 51. Volgens lokale autoriteiten zijn er nu ongeveer 1500 mensen gearriveerd. De Nederlandse YouTubers Ties en Govert zijn juist vandaag weer vrijgekomen nadat ze die basis probeerden te betreden.