Volledig scherm
© thinkstock

Zweedse vrouw gestraft voor borstvoeding geven aan poes

Twee Zweedse vrouwen mogen niet langer dieren houden. Ze krijgen het verbod opgelegd, omdat ze hun twee katten gedurende langere tijd als echte baby's behandelden. Eén van vrouwen gaf haar poes zelfs borstvoeding, zo maakte de Engelstalige Zweedse krant The Local bekend.

De dierenbescherming in Halland ging recent een kijkje nemen in de woning van het stel. Dat gebeurde na verschillende meldingen van dierenmishandeling. Zo hadden de vrouwen de beestjes vastgebonden in een kinderwagentje en kregen de poesjes eten met de paplepel.

De katjes werden ook fopspenen tussen de lipjes geduwd en een van de twee vrouwen gaf na enige aandringen toe dat ze haar kat regelmatig borstvoeding gaf. Daarop kwam de bevoegde dienst tot het besluit dat sprake was van dierenmishandeling. De dierenbescherming nam de katten mee en de vrouwen mogen geen dieren meer houden.

  1. ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles

    ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederland­se (18) bewerkt slachtof­fer met gebroken fles

    In het populaire ski-oord Zell am See is vannacht een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdgenoot zwaar mishandelde tijdens een volgens de politie ‘wild gevecht’. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en beslist daarna of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft, melden Oostenrijkse media.