Zwerfhonden leren autorijden in Nieuw-Zeeland

VideoHondenexperts in Nieuw-Zeeland leren achtergelaten zwerfhonden met de auto te rijden. Verbazingwekkend genoeg hadden drie honden slechts acht weken nodig om de basisknepen van het autorijden onder de knie, euh poot, te krijgen op houten testkarretjes. Vervolgens haalden ze hun hondenrijbewijs in een speciaal aangepaste Mini.

 
Onze bedoeling is dat het publiek zo onder de indruk zal zijn van de kunstjes van deze honden dat ze hen zullen adopteren.
Mark Vette
Volledig scherm
© YouTube

Niets wordt de viervoeters-chauffeurs onthouden: zo hebben ook de honden veiligheidsgordels om. Om gas te geven moeten ze met hun poten op verlengde hendels duwen, die in verbinding staan met het gaspedaal. Remmen doen de honden door hun andere poot op de versnellingspook te plaatsen.

Intelligent
Het experiment werd op poten gezet door de dierenrechtenvereniging The Society for the Prevention of Cruelty to Animals in Nieuw-Zeeland. Die wilde met deze stunt bewijzen hoe intelligent honden zijn.

Perfecte huisdieren
Mark Vette, die de honden leert rijden: 'We leiden hen op om allerlei acties uit te voeren in de wagen. Tot dusver doen ze het alle drie geweldig. We hebben deze honden zelf opgevangen en nu opgeleid tot 'chauffeurs'. Onze bedoeling is dat de kijkers zo onder de indruk zal zijn van de kunstjes van deze honden dat ze hen zullen adopteren. Zo willen we aantonen dat een achtergelaten zwerfhond helemaal geen 'tweedeklas hond' hoeft te zijn.'

 1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
  PREMIUM

  Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

  Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”
 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”