Zwerfhonden leren autorijden in Nieuw-Zeeland

VideoHondenexperts in Nieuw-Zeeland leren achtergelaten zwerfhonden met de auto te rijden. Verbazingwekkend genoeg hadden drie honden slechts acht weken nodig om de basisknepen van het autorijden onder de knie, euh poot, te krijgen op houten testkarretjes. Vervolgens haalden ze hun hondenrijbewijs in een speciaal aangepaste Mini.

 
Onze bedoeling is dat het publiek zo onder de indruk zal zijn van de kunstjes van deze honden dat ze hen zullen adopteren.
Mark Vette
Volledig scherm
© YouTube

Niets wordt de viervoeters-chauffeurs onthouden: zo hebben ook de honden veiligheidsgordels om. Om gas te geven moeten ze met hun poten op verlengde hendels duwen, die in verbinding staan met het gaspedaal. Remmen doen de honden door hun andere poot op de versnellingspook te plaatsen.

Intelligent
Het experiment werd op poten gezet door de dierenrechtenvereniging The Society for the Prevention of Cruelty to Animals in Nieuw-Zeeland. Die wilde met deze stunt bewijzen hoe intelligent honden zijn.

Perfecte huisdieren
Mark Vette, die de honden leert rijden: 'We leiden hen op om allerlei acties uit te voeren in de wagen. Tot dusver doen ze het alle drie geweldig. We hebben deze honden zelf opgevangen en nu opgeleid tot 'chauffeurs'. Onze bedoeling is dat de kijkers zo onder de indruk zal zijn van de kunstjes van deze honden dat ze hen zullen adopteren. Zo willen we aantonen dat een achtergelaten zwerfhond helemaal geen 'tweedeklas hond' hoeft te zijn.'

  1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

    Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

    Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.