Zwerver blijkt ware 'George Clooney' na opknapbeurt

Video25 jaar zwierf José Antonio (55) door de straten van het Spaanse Palma de Mallorca. Hij belandde in de goot na een reeks tegenslagen. Tot hij de aandacht trok van een trendy kapsalon in de buurt van het pleintje waar hij zich vaak ophield. De eigenaar bood hem een complete make-over aan. 

Volledig scherm
Jose Antonio voor zijn make-over © La Salvajería/ Facebook © RV

José was in een vorig leven elektricien, maar maakte enkele foute beslissingen en raakte in een depressie. Uiteindelijk verloor hij zijn baan en zijn huis en kwam hij op straat terecht. Sindsdien houdt hij zich op een pleintje op, waar hij automobilisten voor wat kleingeld helpt om een parkeerplaatsje te vinden en hun auto bewaakt. Iedereen kent hem als 'Joséte'. 

Salva García van het trendy kapsalon La Salvajería stelde hem voor om hem een complete opknapbeurt te geven, zodat hij een nieuwe start kon maken. José ging er op in en in een video die de salon maandag op Facebook zette, is zijn ongelofelijke transformatie te zien. De video is inmiddels 
meer dan 600.000 keer bekeken.

Quote

Ik zie er zo anders uit, niemand gaat me herkennen

José Antonio

José wordt gefilmd wanneer hij afscheid neemt van zijn oude look in de kappersstoel. De kappers wassen, verven en knippen zijn woeste grijze haren, epileren zijn wenkbrauwen en meten hem zelfs een compleet nieuwe outfit aan, met een stijlvol wit hemd, een hippe rode broek en een designer-zonnebril. Als hij het resultaat ziet, is hij tot tranen toe geroerd. ,,God, dit is ongelofelijk, ben ik dit echt?", stamelt hij. ,,Ik zie er zo anders uit, niemand gaat me herkennen, tenzij ik zeg wie ik ben."

Casanova

En inderdaad, noch zijn vrienden beseffen wie de casanova is die plots voor hun neus staat, noch de man van de bar op het pleintje die hem elke dag ziet. Een man vraagt hem zelfs waar zijn Ferrari geparkeerd staat.


De beelden werden gemaakt in juli 2015, maar zijn nu pas vrijgegeven, voor de derde verjaardag van het kapsalon. José ziet er nog altijd goed uit: fris geschoren en met een gezonde look. Hij kreeg financiële hulp van een bedrijf dat onbekend wil blijven, woont weer in een huis en is nu op zoek naar een baan. ,,Ik kreeg niet alleen een nieuwe look, maar meteen een heel nieuw leven", zegt hij nog.

Volledig scherm
Jose Antonio na zijn make-over © La Salvajería/ Facebook © RV
Volledig scherm
Jose Antonio maakt nu positieve reacties los bij deze dames. © RV