Volledig scherm
PREMIUM
Historisch beeld van het einde van de Rechterstraat met de Meulenkensebrug, waarvan het hekwerk zichtbaar is. © Ruud van Nooijen

Aandacht voor verleden in plan centrum Boxtel, maar de naam kan beter

Mooi dat er in het plan voor verder opknappen van het Boxtels centrum aandacht is voor ook het verleden. Maar dat kan nog wel een toefje beter, vindt de plaatselijke historicus Ruud van Nooijen. Om te beginnen met de naam van de ‘mastervisie’.

'Boxtel Binnen de Bruggen' gaat het dorpshart de komende jaren allure geven. Met opgeknapte winkelstraten en een project bij de Zwaanse Brug à la glazen boerderij zoals Schijndel die heeft. Voor het zo ver is zal er nog heel wat water door de Dommel stromen. Bijvoorbeeld over de financiering, want Boxtel dreigt af te stevenen op miljoenentekorten de komende jaren. Zal dus niet alleen stevig moeten bezuinigen, maar ook voorzichtig moeten zijn met nieuwe uitgaven.

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.