De gemeente Boxtel wil het gebied bij de Kerkheiseweg namelijk aanwijzen als een zone waarop 'geen redelijke eisen van welstand' van toepassing zijn.
Volledig scherm
De gemeente Boxtel wil het gebied bij de Kerkheiseweg namelijk aanwijzen als een zone waarop 'geen redelijke eisen van welstand' van toepassing zijn. © Getty Images

Belgische taferelen? ‘Vrije hand’ voor bouwers in nieuw woonwijkje

LIEMPDE - De ontwikkelaar van het nieuwe woonwijkje Zonneweide-west in Liempde krijgt de vrije hand bij het bouwen van de huizen. De gemeente Boxtel wil het gebied bij de Kerkheiseweg namelijk aanwijzen als een zone waarop 'geen redelijke eisen van welstand' van toepassing zijn.

  1. Soms legt de Dommel het af tegen economische belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’
    DE GROENE LEVENSADER

    Soms legt de Dommel het af tegen economi­sche belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 3. De constante afweging van belangen aan de Dommel-oever.