Volledig scherm
Mies Wagenaars, Piet Verhagen en Jan van den Bosch (vlnr). © Jan Zandee

Bijzonder nieuwjaarsconcert van harmonie Sint-Michaël in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Het nieuwjaarsconcert van harmonie Sint-Michaël in Sint-Michielsgestel was een bijzondere voor Mies Wagenaars.

Al het eerste muziekstuk, Make our Garden grow, hield harmonie Sint-Michaël zaterdagavond de ruim tweehonderd bezoekers van het Nieuwjaarsconcert in zijn greep. Het arrangement van Leonard Bernstein was de opmaat tot een bijzondere muzikale avond. Met in in de sfeervolle 'Gestelse huiskamer' De Meander een unieke jubilaris.

Hudiging

De 84-jarige Mies Wagenaars blaast al zeventig jaar in vrijwel alle concerten zijn partij mee. Ook zaterdag, onder leiding van dirigent Henk Mertens. Wagenaars wachtte in de pauze een huldiging, met een oorkonde en speld van de bond. ,,Ik begon ooit met tuba, daarna jarenlang de ventieltrombone en intussen de schuiftrombone.”

Quote

Een grandioos concert

Marinus Voets

Wat Wagenaars c.s. ten gehore brachten was ronduit uitstekend. Dat vond ook trouw toehoorder Marinus Voets. ,,Een grandioos concert", aldus Marinus Voets na afloop, ,,en dan vooral het stuk van Gershwin, met de solopartij van de klarinet. Geweldig."

Mocht er al scepsis over de geluidskwaliteit in De Meander bestaan, die lijkt van de baan. Marinus Voets: ,,Ik zit altijd achter in de zaal", legt hij uit, ,,om de volheid van de muziek te ervaren. En die was er. De akoestiek in De Meander is gewoon erg goed."

Fijne entourage

Zeer content toonde zich ook slagwerker Piet Verhagen. ,,Een heel goed concert in een fijne entourage", zei Verhagen. Vanwege zijn vijftig jaar lidmaatschap en zijn niet aflatende ijver het Gestelse gemeenschapsleven te dienen, ontving Verhagen een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Looijmans. Een oorkonde en bondsspeld ging bovendien naar Jan van den Bosch, vanwege eveneens een halve eeuw lidmaatschap bij Sint-Michaël.