In de Odaschool in Sint-Oedenrode wordt komend weekend een Boeken- en Platenbeurs gehouden.
Volledig scherm
In de Odaschool in Sint-Oedenrode wordt komend weekend een Boeken- en Platenbeurs gehouden. © Marc Bolsius

Bijzondere exemplaren op Boeken- en Platenbeurs

SINT-OEDENRODE - Boek- en muziekliefhebbers kunnen dit weekend voor een habbekrats bijzondere exemplaren op de kop tikken tijdens de Boeken- en Platenbeurs in de Odaschool in Sint-Oedenrode.

Zo zit er tussen de duizend bananendozen met boeken een serie over Vincent van Gogh. Deze volledig geïllustreerde uitgave van auteur Hans Luijten bevat brieven van Van Gogh aan zijn broer Theo. Coördinator Tonny van Lieshout: ,,Ik heb er heel voorzichtig in gekeken en er staan tekeningen en schetsen in van bijvoorbeeld de Nuenense molen en de Aardappeleters.”

Verder bevat de beurs fotoboeken van fotograaf Martien Coppens met puur Brabantse gezichten en historische gebouwen. De Brabantica rubriek is dit jaar uitzonderlijk groot. Het aanbod bevat zowel kastelen, verenigingen, ondernemingen als Brabantse dorpen in vroeger jaren.

Door uitbreiding van de locatie is er dit jaar een ruimte waar speciale exemplaren uit dertig rubrieken bijeengebracht zijn. Van Lieshout: ,,We selecteren streng. We krijgen zoveel aanbod dat we topkwaliteit kunnen bieden.”

Naast kunst en cultuur, geschiedenis, kinderboeken en puzzels bevat de beurs zo’n driehonderd bananendozen vol muziek. Vooral langspeelplaten van de Beatles, Abba, Boudewijn de Groot en Duitse schlagers zijn goed vertegenwoordigd evenals gerepareerde oude pick-ups.

Alle rubrieken zijn geprijsd, er wordt stapelkorting gegeven en zondag vanaf 14.00 uur gaan overgebleven exemplaren weg voor de helft. De opbrengst is voor het behoud van de Rooise Martinuskerk. Boeken- en Platenbeurs: zaterdag 15 en zondag 16 februari in de Odaschool aan de Laan ten Bogaerde. Openingstijden: zaterdag 10.00 tot 17.00 uur, zondag 10.00 tot 16.00 uur. 

  1. We staan dichter bij elkaar dan ooit in deze coronatijd
    PREMIUM
    Column

    We staan dichter bij elkaar dan ooit in deze coronatijd

    Mijn schoonmoeder cremeren. In coronatijd. Dat betekent met z’n twintigen afscheid nemen zonder te kunnen knuffelen, te snikken op elkaars schouder of na te praten met een kop koffie. Dat betekent een zus in Frankrijk en naasten uit Londen en Hong Kong die er niet bij kunnen zijn. Dat betekent mijn vriend rouwend in zijn eigen huis, ik in het mijne. En een schoonvader die alleen achterblijft met alle bekende social distancing musts. Corona maakt kille tijden nog killer.