Een medewerker van de boerderij probeerde de actievoerders nog tegen te houden.
Volledig scherm
Een medewerker van de boerderij probeerde de actievoerders nog tegen te houden. © Screenshot video

Boer en eigenaar boos en geschrokken van actie dierenactivisten in Boxtel: ‘Schandalig’

BOXTEL - Varkensboer Jeroen van Sleuwen, bij wie maandagmiddag rond 12.00 uur zo'n tweehonderd actievoerders binnenvielen, is flink geschrokken. Dat zegt hij via zijn voorlichter Geesje Rotgers tegen het Brabants Dagblad. 

,,Hij is erg aangedaan‘’, zegt Rotgers. ,,Hij is erg gescrhokken van het voorval. Niet gek, als er ineens 200 man voor je neus staat.‘’ 

Ook eigenaar Wim Vugts van het de boerderij is ontdaan. Hij wil weinig kwijt over de inval van de actievoerders, maar noemt het ‘schandalig’. Verder laat hij de zaak over aan de politie. 

De ondernemers worden gesteund door minister Schouten, die de actie onacceptabel noemt. ,,Dit is een van de bedrijven die ons voorzien in ons dagelijks voedsel. Dat moeten zij kunnen doen zonder continu over hun schouder te hoeven kijken en geïntimideerd te worden’', zegt ze in een reactie. ,,In Nederland kan en mag iedereen zijn mening geven, maar het bezetten van een boerenbedrijf als je het ergens niet mee eens bent, is onacceptabel.’'

Zo'n honderd activisten stormden rond 12.00 uur de boerderij van Van Sleuwen binnen. Een medewerker van het bedrijf probeerde ze nog tegen te houden, maar kon de actievoerders niet aan. Sinds het middaguur onderhandelt de politie met de actievoerders, in de hoop tot een vreedzame oplossing te komen. 

De actievoerders staan binnen, terwijl de politie toekijkt.
Volledig scherm
De actievoerders staan binnen, terwijl de politie toekijkt. © ANP