Volledig scherm
PREMIUM
Prachtige bomen in Sparrenrijk in Boxtel. Buurgemeente Sint-Michielsgestel laat het planten van nieuwe bomen even met rust door al het gedoe met de strenge regels voor PFAS. © Berith Moonen

Bomen planten ligt even stil in Sint-Michielsgestel door alle gedoe met PFAS

SINT-MICHIELSGESTEL - Nieuwe bomen planten of een border met oude planten vervangen voor mooie nieuwe? Het ligt allemaal even stil in Sint-Michielsgestel. Want overal betekent dit het werken met zand en dan komen die nieuwe, strenge gifregels van PFAS om de hoek kijken. Die maken het werk nu peperduur.

Nu moeder natuur bijna aan haar winterslaap begint, is het voor veel gemeenten dé tijd om het groen aan te pakken. Versleten groen vervangen voor nieuw, plantvakken verversen met mooie, verse planten en zieke bomen rooien en nieuwe planten op die plek. 

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.