Apartelingen, loopgroepen en praalwagens maakten er Unne Bonte Bende van in Bokkendonk.
Volledig scherm
Apartelingen, loopgroepen en praalwagens maakten er Unne Bonte Bende van in Bokkendonk. © Willem Geurts/BD

Bonte bende in Bokkendonk

SINT-MICHIELSGESTEL - Het was ‘Unne Bonte Bende’ die dinsdag tussen elf over twaalf en twee de route van De Ruwenberg naar De Meander aflegde. Apartelingen, loopgroepen en praalwagens maakten de Gestelse optocht tot een kleurrijk en levendig schouwspel.

Haast traditiegetrouw hield Bokkendonk zich -door de storm twee dagen later dan gepland- aan het motto ‘Unne Bonte Bende’. Met als resultaat wagens en deelnemer vol kleur, zoals de wagens en groepen van De Sjarrels (33 jaar jong), De Meute, De Dors(t)vlegels, Ted Zat en de Bokkenrijders. Grote wagens met draaiende delen, met ervoor een grote uitgelaten fraai uitgedoste groep clubleden. Allemaal feestvierders die zich in de maanden voorafgaand aan carnaval alvast in nijverheid uitleefden.

Ronduit hilarisch was de aparteling, met blote benen, dikke luier aan, amechtig blazend op zijn tuba. Hij kreeg al vroeg in de stoet de lachers aan de straatkant op zijn hand. Het blaasprobleem - toeschouwers moesten een lekke ballon opblazen - was simpelweg raak.

Minder toeschouwers

Het publiek -kleiner in getal dan bij de gebruikelijke zondagse tocht- genoot volop. Een van de kijkers viel op dat lokale thema’s buiten schot bleven in de stoet. Maar ook zonder deze wist Gestel, of Bokkendonk, op de laatste carnavalsdag met veel vertoon Unne Bonte Bende op de been te kunnen brengen.

Uitslag

Praalwagens

1. De Boomstempkes

2. Ted Zat

Groepke/apartelingen

1. De bonte bokskes

2. De Bont Girls

Loopgroepen

1. De Meute

2. De Sjarrels

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.