Volledig scherm
© Gemeente Son en Breugel

Bouwproject in Sonse Gentiaan in mei van start

SON EN BREUGEL  - In mei wordt gestart met de bouw van 28 woningen in Son, op de locatie waar voorheen basisschool De Gentiaan stond.

Het heeft een paar jaar geduurd, maar nu wordt tussen de Afrikalaan, Rijnlaan en de IJssellaan in Son een bijzonder bouwproject gerealiseerd, dat in 2016 geïnitieerd werd als een CPO-project (collectief particulier opdrachtgeverschap) voor de bouw van seniorenwoningen. Toekomstige bewoners bepalen in een CPO-project zelf wat door wie gebouwd gaat worden. Zij kiezen ook zelf een architect.

Het plan is in de loop der jaren op verzoek van de gemeente aangepast, om ook starters en gezinnen een kans te bieden. En, ook ongebruikelijk in een CPO-project, er komen ook vijf huurwoningen (patiobungalows) in het middeldure segment. Het nieuwbouwproject bestaat verder uit rijwoningen en vrijstaand geschakelde woningen, merendeels met een woonlaag. De huizen worden energieneutraal gebouwd, overeenkomstig de wens van de toekomstige bewoners.

Bomen gekapt

Afgelopen week zijn er flink wat bomen gekapt op de bouwlocatie, en de komende weken wordt het terrein bouwrijp gemaakt met de aanleg van verhardingen, rioleringen en nutsvoorzieningen. Het streven is dat medio mei bouwbedrijf Huybregts Relou kan starten met de bouw. De oplevering staat vooralsnog gepland voor het derde kwartaal 2021, waarna de firma Kuppens Infra het openbaar gebied woonrijp maakt.

De patiobungalows (huurprijs 985 euro, exclusief Energie Prestatie Vergoeding van 43 euro per maand) worden verhuurd volgens het huurconcept van Ons Huys. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Informatie kan worden ingewonnen bij Vastgoedregisseur BV, die de toekomstige bewoners ook heeft begeleid bij de totstandkoming van het project.