Volledig scherm
PREMIUM
De Keulsebaan in Boxtel. © Jan Zandee

Boxtel denkt aan loskoppelen van grote verkeersprojecten na stikstofuitspraak

BOXTEL - Een aantal van de grote verkeersprojecten heeft wellicht geen of nauwelijks nadelige gevolgen voor de natuur op de Kampina. Boxtel onderzoekt daarom of die plannen kunnen worden losgekoppeld van de rest.

De verbreding van de Keulsebaan heeft wellicht geen of amper nadelige gevolgen voor de natuur op de Kampina. En derhalve geen ‘last’ van de stikstofuitspraak van de Raad van State die een streep zette door andere verkeersprojecten in Boxtel. ,,De Keulsebaan ligt relatief ver van de Kampina. We onderzoeken of we met maatregelen zoals snelheidsverlaging de stikstofgevolgen kunnen beperken. Bovendien is de verbreding goed voor de doorstroming en ook dat heeft een positief effect op de uitstoot”, aldus gemeentelijk projectleider Ludwig van Duren dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst over de gevolgen van de uitspraak voor Boxtel.

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.