De gemeente Boxtel haalde haar inspiratie voor de bouw van dertig tijdelijke woningen uit Den Bosch, waar onder andere dit wijkje met tijdelijke woningen staat, tussen het terrein van voetbalclub BVV en stadion De Vliert.
Volledig scherm
De gemeente Boxtel haalde haar inspiratie voor de bouw van dertig tijdelijke woningen uit Den Bosch, waar onder andere dit wijkje met tijdelijke woningen staat, tussen het terrein van voetbalclub BVV en stadion De Vliert. © Marc Bolsius/Fotoburo Bolsius

Boxtel haalt inspiratie uit Den Bosch: tijdelijk wonen op 40 vierkante meter

BOXTEL - Waar ze moeten komen, dat is nog niet bekend. Maar dat ze er komen wel. De gemeente Boxtel wil samen met woningcorporatie Joost tijdelijke woningen bouwen. Over anderhalf jaar moeten de eerste bewoners hun intrek nemen.

  1. Minder snacken, meer bewegen op kantoor
    Lezersbrieven

    Minder snacken, meer bewegen op kantoor

    Met interesse las ik het artikel van Sanne Schelfaut [BD 19 januari] dat taart eten op het werk net zo slecht is als meeroken. Dat het aantal mensen met overgewicht de laatste jaren toeneemt is duidelijk waarneembaar. Alleen, om als belangrijkste oorzaak van zwaarlijvigheid het vele taartjes eten bij verjaardagen van collega’s te noemen, is mij een brug te ver. De grootste boosdoener is volgens mij het vele gesnack in een bedrijfskantine en ook thuis. Als tweede oorzaak: veel te weinig beweging. Tegenwoordig zitten de meeste mensen de hele dag achter een computer. Dat zie je in een fabriekshal met veel computergestuurde machines en in de meeste kantoorpanden. De enige beweging die dan op een dag gemaakt wordt, is de gang naar de bedrijfskantine en een aantal keer een bezoek aan het toilet. Daarom: meer sporten en minder snacken lijkt me een beter advies. Dan smaakt een taartje af en toe bij een verjaardag van een collega des te meer. En het is ook nog goed voor de teambuilding.