Volledig scherm
Natasja d’Armagnac (links) en Tanja van Abeelen. © Wim Kuipers/BD

Boxtelse organiseert ontmoetingsfeestje in Den Bosch met vrouwenstop: dames willen wel, maar heren weten het nog niet

BOXTEL/DEN BOSCH - Je zou het bijna ouderwets kunnen noemen. Singles die elkaar ontmoeten op een feestje. Toch is dat precies wat de Boxtelse Tanja van Abeelen en Natasja d’Armagnac uit Den Bosch voor ogen hebben. Op 29 november is de eerste editie van hun ViaVia-party op een locatie in Den Bosch. Een obstakeltje is wel dat er zich meer vrouwen dan mannen zich hebben aangemeld. Er is daarom zelfs een vrouwenstop ingesteld.

Quote

Misschien vinden mannen het wel enger om spontaan anderen te ontmoeten. Dan moeten we daar iets mee

Tanja van Abeelen

D’Armagnac; ,,We hebben voldoende mannen om het feest door te laten gaan, maar om de dames van de wachtlijst ook binnen te kunnen laten zijn er meer heren nodig. We willen op de avond namelijk een mooie balans bewaren tussen mannen en vrouwen. Het werven gaat vooral ‘via via’, hoe zouden we toch op de naam zijn gekomen”, lacht de Bossche. Er zijn inmiddels 48 aanmeldingen voor het feest. Vijf dames staan op de wachtlijst.

Wat precies de reden is dat er minder mannen zich aanmelden is voor de dames nog een raadsel. ,,We weten natuurlijk niet wie de mannen zijn die zich niet aanmelden”, merkt van Abeelen op. d’Armagnac: ,,Uiteraard gaan we goed evalueren na het eerste feest. We willen weten hoe we de doelgroep het best kunnen bereiken, want uiteindelijk is de strijd tegen de eenzaamheid één van onze drijfveren.” ,,En dat alles met respect, dus dit is geen oproepje zoals ‘mannen gezocht’ of iets dergelijks”, lacht van Abeelen. ,,Misschien vinden mannen het wel enger om spontaan anderen te ontmoeten. Dan moeten we daar iets mee”, besluit ze.

Alleen singles

,,We willen met ViaVia Party’s de mogelijkheid bieden om te ontmoeten. Alleen singles, dat wel. Maar of daar een vriendschap, een scharrel, een huwelijk of gewoon een toffe avond uit voortkomt is ons om het even. We vinden het belangrijk dat mensen elkaar echt ontmoeten. Nieuwe mensen leren kennen en daten gaat tegenwoordig voor een groot deel digitaal. Daarbij wordt de maatschappij steeds individualistischer. Plekken waar we samenkomen om elkaar echt te ontmoeten worden steeds schaarser, of gebruiken we minder. Vooral 40-plussers. Met het feest laten we de vluchtige tijd waarin we leven even los en willen we weer ongedwongen live ontmoeten, plezier maken en in gesprek kunnen gaan. Daarnaast houden we ook van een feestje”, vertelt van Abeelen over het waarom van het feestje.

Later ook 60+

In een later stadium willen de dames ook bekijken of ze een soortgelijk evenement gaan organiseren voor 60+ers. Meer informatie over het feest en de gedachten achter het  initiatief zijn te vinden op de Facebook-pagina van ViaVia-party’s. Wie zich aanmeldt, krijgt informatie over de locatie toegestuurd.

  1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

    Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

    BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.