Volledig scherm
Het gemeentehuis in Boxtel. © Johan van Grinsven/BD

Boxtelse vragen over Essche basisschool Sint-Willibrordus

ESCH - Het wil maar niet vlotten met de plannen voor renovatie dan wel nieuwbouw van de Essche basisschool Sint-Willibrordus. En dat baart de Boxtelse politieke groepering Combinatie'95 grote zorgen.

,,Wij constateren dat de gewenste voortgang uitblijft en nog erger dat Esch er uiteindelijk de dupe van dreigt te worden”, schrijft de partij aan het college. In de brief constateert Combinatie'95 dat het verschil van mening tussen gemeente Haaren en schoolbestuur een grote rol speelt.

Ontoereikend

Zoals ook het bedrag dat Haaren beschikbaar wil stellen voor de noodzakelijke verbetering van de school, een miljoen euro, volstrekt ontoereikend is. ,,Zowel opknappen als nieuwbouw is becijferd op drie miljoen. Wij beginnen er daarom ernstig rekening mee te houden dat de kosten voor deze voor Esch noodzakelijke voorziening na de herindeling van 1 januari 2021 onevenredig op het bordje komen van de gemeente Boxtel.”

Aan het college vraagt Combinatie'95 onder meer of B en W ook zien dat Esch eind dit jaar aan Boxtel wordt overgedragen met een gammel schoolgebouw, zonder besluit voor de toekomst en onvoldoende middelen. En ook wat het college kan doen.