Burgermeester van Boxtel Ronald van Meygaarden gaat proberen de lucht te klaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgermeester van Boxtel Ronald van Meygaarden gaat proberen de lucht te klaren. © Roel van der Aa

Burgemeester onderneemt lijmpoging in ouderenruzie: ‘Ik ga horen waar de pijn en de zorg precies zitten’

BOXTEL - Rollebollend gaan ze over straat. De leden van de werkgroep ‘Samen ouder worden in Boxtel’ en wethouder Maruška Lestrade. Burgemeester Ronald van Meygaarden gaat praten met de werkgroep. In een poging om als 'mediator' de gesprekken tussen de werkgroep en de wethouder  - over een nieuw seniorenbeleid - weer vlot te trekken.

 1. Tennisclubs Boxtel doen oproep aan inwoners: ‘Ga niet thuis zitten, kom tennissen’

  Tennis­clubs Boxtel doen oproep aan inwoners: ‘Ga niet thuis zitten, kom tennissen’

  BOXTEL - De vijf tennisverenigingen in Boxtel, Liempde en Esch zijn een campagne gestart om inwoners van de nieuwe gemeente (na 1 januari is ook Esch onderdeel van Boxtel) in de coronatijd in beweging te krijgen. ,,We vinden het belangrijk in deze tijd, waarin het sociale verkeer drastisch wordt beperkt, het virus zo optimaal mogelijk te bestrijden. Sporten is gezond”, is de gedachte van de clubs Merletten, Die Braecke, Munsel, d’Oggelen en Peppelieren.
 2. Het corona-monster bedreigt opnieuw zwaar getroffen Zorggroep Elde Maasduinen: Zorgcentra op scherp
  PREMIUM

  Het corona-mon­ster bedreigt opnieuw zwaar getroffen Zorggroep Elde Maasduinen: Zorgcentra op scherp

  BOXTEL - ‘De helft van de bewoners in de Vlaswiek kwam te overlijden en meer dan de helft van het personeel werd ziek. Dat nooit meer’. Er heerst flinke onrust bij het personeel van Zorggroep Elde Maasduinen. Want als het monster van corona plots wéér opduikt op verpleeghuisafdelingen met dementerenden, dan lijkt het tij onomkeerbaar. Het drama van de Vlaswiek in Liempde staat maar wat helder op het netvlies. Dus zijn er extra strenge regels.