De Ruiting in Esch.  Achter het hoogspanningshuisje het weiland waar zes Ruimte voor Ruimtewoningen moeten komen. Links op de achtergrond de woning (met zwart dak) van burgemeester Ronald van Meygaarden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ruiting in Esch. Achter het hoogspanningshuisje het weiland waar zes Ruimte voor Ruimtewoningen moeten komen. Links op de achtergrond de woning (met zwart dak) van burgemeester Ronald van Meygaarden. © Marc Bolsius

Burger Van Meygaarden vernietigend over woningplan in zijn achtertuin in Esch

BOXTEL - Onzorgvuldig, onfatsoenlijk, een raadsel, uiterst misleidend en verbazing. Zo maar wat termen van een omwonende die zo zijn bedenkingen heeft bij het plan voor zes woningen aan De Ruiting in Esch. Die omwonende blijkt burger Ronald van Meygaarden te zijn, toevallig ook burgemeester van Boxtel.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?