Volledig scherm
Johan van de Vorstenbosch en Leo van den Heuvel van LSV : ,,Als we iets bouwen worden we kampioen." © Peter De Bruijn/BD

Clubmannen van LSV Lennisheuvel: ‘Ze kunnen hier zo Voetbal Inside opnemen’

LENNISHEUVEL - Iedere week praat iemand uit de Meierij over de passie voor de club. Vandaag: Johan van de Vorstenbosch en Leo van den Heuvel.

Johan van de Vorstenbosch en Leo van den Heuvel poseren op de tribune De Eendracht. ,,Met z’n allen in 1992 gebouwd”, zeggen de mannen. ,,Bouwen geeft saamhorigheid. Als we samen iets maken wordt LSV kampioen. Enkele jaren geleden hebben we een keuken en bestuurskamer gebouwd. Waren we weer de beste.” Johan en Leo waren ooit voorzitter. Nu werken ze in de klusploeg bij LSV dat binnenkort vijftig jaar bestaat.

Hoe is dat begonnen?

Leo: ,,Er was in Lennisheuvel eind jaren zestig niet veel voor de jeugd. Vanuit de parochie in Lennisheuvel is een enquête gehouden met de vraag waar mensen lid van zouden willen zijn. Toen zijn de tafelvoetbalclub, een wandelclub en in maart 1970 LSV opgericht.”

Bekende voetballers in vijftig jaar?

Johan: ,,Frank van der Struijk van Willem II, Vitesse en Dundee United. Zijn vader Frans is nu voorzitter. Moeder Marja zit in de jubileumcommissie.” Leo: ,,Fischer bij FC Eindhoven, Ties Konings is hier begonnen. Armando Obispo van PSV, die nu aan Vitesse is verhuurd, voetbalde bij LSV als jongetje van vijf.”

Wat is een LSV’er?

Leo: ,,Iemand die zich regelmatig op ons terrein aan de Mijlstraat laat zien en iets vrijwillig voor de vereniging wil doen.” Johan: ,,Het groepje bijvoorbeeld dat elke maandag- en vrijdagmorgen de handen uit de mouwen steekt. De kleedkamers schoonmaakt, de rommel opruimt, de lijnen trekt en de velden verzorgt; onze klusploeg. Leo en ik ook. Wij vullen allerlei gaten bij de club.”

Wat betekent LSV?

Johan: ,,LSV is een deel van mijn leven. Hier zitten mijn vrienden. Vaak lachen op maandagochtend. Ze kunnen hier zo het programma van Voetbal Inside opnemen.”
Leo: ,,Ik ben een echte ‘Lennisheuvelse’. Zo’n honderd meter van de velden geboren. Mijn hart en ziel liggen bij LSV.”

De toekomst?

Johan: ,,De voorzitter heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie gezegd dat we de zestig hopen te halen. Eén van de algemene clubproblemen is gebrek aan jeugd. LSV telt nu 160 leden. We hebben er ooit ruim 300 gehad.” Leo: ,,Je ziet het bij meer verenigingen. We gaan eerst ons jubileum vieren met onder meer een nostalgische ‘Paas-puzzelrit’. In het weekeinde van 5, 6 en 7 juni vieren we ons gouden feestje.”