Een deel van het dak van een appartementencomplex aan Dierenriem in Schijndel werd zondag door storm Dennis weggeblazen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van het dak van een appartementencomplex aan Dierenriem in Schijndel werd zondag door storm Dennis weggeblazen. © Robèrt van Lith/BD

Dennis leek in Schijndel ‘op wolkbreuk mét tornado’

SCHIJNDEL - Storm Dennis sloeg in de regio Meierij vooral toe in Schijndel. Hier vloog een deel van het dak van een appartementencomplex. Deklijsten hingen maandag nog hoog in de bomen. ,,Alsof de brandweer met drie brandweerslangen vól op de ramen spoot, zo erg ging het tekeer.” 

Quote

We zoeken nog een oudijzer­boer die in bomen durft te klimmen

Geri Vervoort , Bouwbedrijf Berghege

Gonnie van der Staak (45) is niet snel bang, ,,alleen voor spinnen en de tandarts”, zegt ze. Maar zondag was de bewoonster van een huurwoning aan Dierenriem in Schijndel écht bang toen storm Dennis toesloeg. Zeker toen ze zag dat  een deel van het dak van het appartementencomplex door de lucht vloog. ,,Het leek wel een wolkbreuk mét een tornado", blikt de Schijndelse terug. ,,Alsof de brandweer met drie brandweerslangen vól op de ramen spoot, zo erg ging het tekeer. Het duurde maximaal tien minuten, schat ik in.”