Het terras zoals bij Le Temps Perdu is nu nog steeds buiten gebruik.
Volledig scherm
Het terras zoals bij Le Temps Perdu is nu nog steeds buiten gebruik. © Domien van der Meijden

Digitale bingo in Boxtel om stamgasten thuis op de bank te vermaken

BOXTEL - De stamgasten thuis een beetje vertier bieden, omdat de gezelligheid van eetcafé Le Temps Perdu even onbereikbaar is. Het alternatief, een dorpsbingo, is 20 mei en loopt met nu al bijna 600 verkochte kaarten, aardig uit de hand.

Het eetcafé is de afgelopen weken aardig opgeknapt. Le Temps Perdu in Boxtel heeft onder meer een nieuwe, kekke bar. Maar de klanten kunnen er voorlopig vanwege de coronacrisis niet van genieten. 

Allemaal nog op slot

Wellicht vanaf 1 juni, maar die dag is nog even weg. Al stromen de reserveringen, zelfs voor een minuut na twaalf, met tientallen tegelijk binnen. De deur blijft desondanks minimaal tot Pinksteren op slot. ,,Daarom organiseren we een digitale dorpsbingo op woensdag 20 mei, om onze gasten in ieder geval thuis een avondje plezier te bieden", zeggen bedrijfsleider Tom Kurstjens en een van die vaste gasten, Emiel van Koot. 

De dorpsbingo in Boxtel is woensdag 20 mei
Volledig scherm
De dorpsbingo in Boxtel is woensdag 20 mei © Le Temps Perdu

Afgekeken uit Liempde

Het duo, dat de presentatie zal verzorgen, heeft de organisatie samen met eigenaresse Claire Wijnstok ter hand genomen. En eerlijk is eerlijk, het idee is afgekeken. Van de buren, in Liempde. ,,Daar was het een succes, dat moet hier ook kunnen", dacht Kurstjens, die er ook een mogelijkheid in zag om de sterk gereduceerde omzet van het eetcafé mee op te krikken. ,,Onze bezorgservice loopt als een trein, maar maakt het gat dat corona slaat natuurlijk niet goed.”

Quote

Onze bezorgser­vi­ce loopt als een trein, maar maakt het gat dat corona slaat natuurlijk niet goed

Tom Kurstjens

Weekendje weg

Het verbaast Kurstjens en Van Koot hoe hun plan vervolgens van de grond kwam. ,,Veel ondernemers uit Boxtel kwamen met steun. Schonken niet misselijke prijzen zoals een jaar lang onderhoud voor een auto, een Sonos-speaker en een weekeindje in een buitenlands hotel voor na corona. We hebben werkelijk tientallen prijzen.”

Quote

Veel onderne­mers uit Boxtel kwamen met steun. Schonken niet misselijke prijzen

Tom Kurstjens

Speciale gast

Met hulp van het bedrijf van Mike van Dijk, dat ook de bingo in Liempde mee op poten zette, is de bingo woensdag 20 mei te spelen via YouTube. ,,Inmiddels zijn er al 600 kaarten verkocht. Dus er doen wel meer mensen mee dan alleen onze vaste klanten. En dat kan natuurlijk ook. Het wordt een avondvullende show vanaf acht uur. Met naast bingo ook bonusspelletjes. Onder meer met een mystery guest.” Kaarten zijn 7,50 euro per stuk en te koop via housefillerevents.nl/tickets