Volledig scherm
Stephanie Smetsers in haar winkel op de oude locatie aan de Nieuwstraat. © Marc Bolsius

Drogist Liempde heropent op ‘A-locatie’

LIEMPDE - Vandaag opent de Liempdse drogist Bewust Beter voor het eerst haar deuren aan Raadhuisplein 2. De afgelopen vier jaar runde eigenaresse Stephanie Smetsers haar zaak aan de Nieuwstraat. Smetsers krijgt er op de nieuwe locatie twintig vierkante meter bij, waardoor ze de cadeauartikelen een prominentere plek kan geven.

Op de oude plek maakte de winkel een flinke groei door en was vooral de cadeauhoek een succes. ,,Die zat achterin de winkel en dat moesten klanten maar net weten. Dat vond ik jammer, dus toen ik werd getipt over deze absolute A-locatie op een van de mooiste plekjes in het dorp, ben ik daar direct mee aan de slag gegaan.” 

In het pand aan het Raadhuisplein was de afgelopen jaren ontwerpbureau Factor Tachtig gevestigd en daarvoor gedurende lange tijd elektrotechnisch bureau Saris. ,,Natuurlijk ga ik de winkel wat anders indelen, maar verder verandert er niet al te veel. Het drogisterijgedeelte beslaat tweederde van de winkel, de cadeauhoek de rest.”

Nominatie

Begin 2015 stapte Smetsers nagenoeg onervaren het ondernemersavontuur in. ,,Ik merk dat ik inmiddels goodwill en vertrouwen heb gewonnen”, zo stelt ze. Vorig jaar was er zelfs een nominatie voor de Boxtelse Ondernemers Trofee. ,,Het gaat hartstikke goed en deze kans grijp ik met twee handen aan.”