De Ruiting in Esch, waar omwonenden al langere tijd protesteren tegen de bouw van woningen. Achter het hoogspanningshuisje het weiland waar zes Ruimte voor Ruimtewoningen moeten komen. Links op de achtergrond de woning (met zwart dak) van burgemeester Ronald van Meygaarden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ruiting in Esch, waar omwonenden al langere tijd protesteren tegen de bouw van woningen. Achter het hoogspanningshuisje het weiland waar zes Ruimte voor Ruimtewoningen moeten komen. Links op de achtergrond de woning (met zwart dak) van burgemeester Ronald van Meygaarden. © Marc Bolsius

Dubbele pet wethouder Van der Zanden bij grote bouwplannen in Esch? Hij vindt het ‘geen probleem’

BOXTEL/ESCH - Wethouder Wim van der Zanden uit Boxtel is verantwoordelijk voor de grootscheepse bouwplannen aan De Ruiting in Esch, maar heeft aan deze weg ook zelf grond in eigendom. De agrariër van beroep ziet daar geen enkel probleem in en wil helemaal niets weten van schijn van belangenverstrengeling.

  1. Minder snacken, meer bewegen op kantoor
    Lezersbrieven

    Minder snacken, meer bewegen op kantoor

    Met interesse las ik het artikel van Sanne Schelfaut [BD 19 januari] dat taart eten op het werk net zo slecht is als meeroken. Dat het aantal mensen met overgewicht de laatste jaren toeneemt is duidelijk waarneembaar. Alleen, om als belangrijkste oorzaak van zwaarlijvigheid het vele taartjes eten bij verjaardagen van collega’s te noemen, is mij een brug te ver. De grootste boosdoener is volgens mij het vele gesnack in een bedrijfskantine en ook thuis. Als tweede oorzaak: veel te weinig beweging. Tegenwoordig zitten de meeste mensen de hele dag achter een computer. Dat zie je in een fabriekshal met veel computergestuurde machines en in de meeste kantoorpanden. De enige beweging die dan op een dag gemaakt wordt, is de gang naar de bedrijfskantine en een aantal keer een bezoek aan het toilet. Daarom: meer sporten en minder snacken lijkt me een beter advies. Dan smaakt een taartje af en toe bij een verjaardag van een collega des te meer. En het is ook nog goed voor de teambuilding.