Roel Manders in vol 'oorlogsornaat' bij het informatiebord in Helvoirt. Manders legt Kathryn Duckitt, een  nicht van zweefvliegtuigpiloot George Stephenson, uit hoe Stephenson tijdens Market Garden een noodlanding maakte in Helvoirt.
Volledig scherm
Roel Manders in vol 'oorlogsornaat' bij het informatiebord in Helvoirt. Manders legt Kathryn Duckitt, een nicht van zweefvliegtuigpiloot George Stephenson, uit hoe Stephenson tijdens Market Garden een noodlanding maakte in Helvoirt. © Jan Zandee/ Fotoburo Bolsius

‘Eten stelen uit Duitse keukenwagen, dat is lef hebben’

BOXTEL - Een paar informatieborden staan er al. Maar Roel Manders uit Boxtel, coördinator herdenking Escape and Evasion, die het verhaal van de Kampina Airbornes levendig wil houden, wil nog meer van dit soort informatiepanelen in het Groene Woud. Voor educatie aan jong en oud. In Sparrenrijk in Boxtel komt er ook een. Dat vertelt een héél bijzonder oorlogsverhaal van gestrande piloten tijdens Market Garden.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    12

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?