Extra zonnepanelen op het gebouw Wickiup, maken het voor Scouting Boxtel een duurzaam gebouw.
Volledig scherm
Extra zonnepanelen op het gebouw Wickiup, maken het voor Scouting Boxtel een duurzaam gebouw. © Scouting Boxtel

Extra zonnepanelen bij Wickiup Boxtel

BOXTEL - Scouting Boxtel heeft op haar blokhut Wickiup aan de Molenwijkseweg nog eens 24 nieuwe zonnepanelen laten leggen. Twaalf jaar terug werden er al twaalf panelen gelegd. Nu is het gebouw zelfvoorzienend en duurzaam.

Scouting Boxtel is blij met een gemeentelijke bijdrage die het mogelijk maakt om sportclubs en voorzieningen als de blokhut van de scouting te voorzien van energiebesparende maatregelen. ,,We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt. Er liggen nu 36 panelen op het dak. En daarmee zijn we in staat om zelf het hele jaar door in onze energiebehoefte te voorzien", zegt het bestuur van Scouting Boxtel.

Ook verlichting duurzaam met led-lampen

Eerder werden al andere maatregelen genomen. In 2008 kwamen de eerste twaalf zonnepanelen. Vorig jaar werd besloten om al het glas te vervangen voor HR++. Verder werd radiatorfolie aangebracht en werd de verlichting duurzamer door het gebruik van led-verlichting.

Joost Greunsven, voorzitter van de stichting die het beheer van Wickiup doet is blij met de aanpassingen: ,,Dit jaar vieren we het 25-jarig bestaan van dit gebouw. Alle duurzame maatregelen zijn een cadeau aan de club, voor een mooie, groene toekomst voor Scouting Boxtel.”