Volledig scherm
Brandweer ruimt oliespoor op in wijk in Schijndel. © Sander van Gils

Flink oliespoor door woonwijk Schijndel

SCHIJNDEL - De brandweer is dinsdagavond ruim een uur bezig geweest om een oliespoor in een woonwijk in Schijndel op te ruimen. De veroorzaker van het spoor is niet gevonden.

Het oliespoor begon bij een drempel op de boogschutter, liep via de Schorpioen weer terug naar de Boogschutter en ging vervolgens naar de Rooiseweg richting Sint-Oedenrode. De brandweer spoot het oliespoor in met een ontvetter en veegde na met bezems.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."