Volledig scherm
Tjoeke Tjoeke Food Food houdt dit jaar 16 Food Truck Festivals in het land, waaronder in Oss en Schijndel. © Bruisend Evenementen

Foodtruck Festival strijkt neer in Schijndel en Oss

SCHIJNDEL/OSS - Brabant kent al vele Foodtruck Festivals, in juni krijgt Schijndel er ook voor het eerst een: Tjoeke Tjoeke Food Food. Een maand eerder strijkt dit festival neer in Oss, waar al vaker festivals met foodtrucks waren. 

Volledig scherm
Den Bosch heeft meerdere Foodtruck Festivals, zoals deze in het Paleiskwartier. Schijndel en Oss krijgen dit jaar het festival Tjoeke Tjoeke Food Food. © Olaf Smit

Het evenemententerrein De Steeg in Schijndel wordt van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni ingeruimd voor Tjoeke Tjoeke Food Food. En in Oss is het terrein aan de Rusheuvelstraat van vrijdag 1 mei tot en met zondag 3 mei aan de beurt. 

De organisatie is in handen van Bruisend uit Breukelen. Deze evenementenorganisatie is vijf jaar bezig met het houden van foodfestivals. ,,Dit jaar organiseren we zestien festivals", zegt Gera van Vliet van Bruisend. ,,We doen dat vooral in de provincies Utrecht en Noord-Holland. Dit keer vonden we het leuk om ook naar Brabant te gaan. En we zochten naar plaatsen waar nog weinig of geen foodfestivals zijn. Den Bosch viel daarom af.” 

In teken Formule 1 

Volledig scherm
Het festivalterrein van Paaspop in Schijndel staat ook altijd vol met foodtrucks. © BD

Voor Schijndel is Tjoeke Tjoeke Food Food het eerste Foodtruck Festival, hoewel muziekfestival Paaspop en andere festivals ook ‘pleintjes’ hebben met foodtrucks. Oss kent al enkele jaren foodfestivals, vooral in de parken bij museum Jan Cunen en cultuurpodium De Groene Engel.

Van Vliet verwacht circa 20 foodtrucks in Oss en Schijndel. ,,In Oss zal ons festival in het teken staan van Formule 1, want dat is het weekeinde van de Grand Prix Formule I in Zandvoort.” Beide festivals bieden veel vermaak aan voor kinderen. ,,Denk aan springkussens, nostalgische spellen en schminken.” Ook is er iedere dag live muziek rond 17.00 uur. Van Vliet: ,,En we zijn nog op zoek naar lokale dansscholen, zo proberen we altijd verbinding te maken met de lokale gemeenschap.” 

De entree is gratis. ,,We werken ook niet met muntjes zodat mensen niet twee keer in de rij hoeven te staan.” 

De openingstijden in Oss zijn: vrijdag 1 mei van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 2 en zondag 3 mei van 12.00 tot 21.00 uur. En in Schijndel zijn de openingstijden op vrijdag 19 juni van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 20 en zondag 21 juni van 12.00 tot 21.00 uur.  De vergunning voor Schijndel werd onlangs aangevraagd bij de gemeente Meierijstad.