Alle restaurants staan leeg, zoals Le Verre in Schijndel. Gedupeerde ondernemers staan in de rij bij gemeenten voor financiële steun.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle restaurants staan leeg, zoals Le Verre in Schijndel. Gedupeerde ondernemers staan in de rij bij gemeenten voor financiële steun. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Gedupeerde ondernemers staan in de rij voor steun

SCHIJNDEL/BOXTEL/HAAREN - Ondernemers die zwaar gedupeerd zijn door de coronacrisis, staan in de rij voor financiële hulp. Alleen al in Meierijstad hebben zich er 850 gemeld. Bovenop het steunpakket van het rijk, komen ook gemeenten ondernemers en instellingen tegemoet. Al lijkt het soms maar een druppel op een gloeiende plaat. 

Wethouder Jan Goijaarts van Meierijstad.
Volledig scherm
Wethouder Jan Goijaarts van Meierijstad. © Meierijstad

Het regent telefoontjes en mailtjes van ondernemers bij de gemeente Meierijstad. Niet alleen 850 ondernemers uit Meierijstad die zwaar gedupeerd zijn door de coronacrisis gaven zich op voor financiële steun, ook nog eens 250 uit Bernheze en 70 uit Boekel. ,,Bijna 1200 in totaal dus. De ondernemers uit Bernheze en Boekel melden zich ook bij Meierijstad vanwege de samenwerking op het gebied van dienstverlening sociale zaken en werkgelegenheid", aldus wethouder Jan Goijaarts.