Complex van De Hopbel
Volledig scherm
Complex van De Hopbel © Chris Korsten

Geen elftal op veld van hockeyclub De Hopbel, dan maar de kleedkamer verven voor nieuw seizoen

SCHIJNDEL - Als je niet kunt hockeyen, dan ga je wat anders doen. Liefst iets dat nut heeft voor de vereniging. Bij De Hopbel hebben onder meer spelers van het eerste mannenteam de afgelopen periode de verfkwast ter hand genomen. "We zijn nu bijna up-to-date. Laat het balletje maar weer rollen."

Van oubollig beige naar inspirerend maagdelijk wit. Een van de twee mannenkleedkamers van de Schijndelse hockeyvereniging ziet er weer fris uit. "Het lijkt alsof we een schildersbedrijf hebben ingehuurd, niets is minder waar", vertelt bestuurslid Bert van den Berg, tevens voorzitter van de accommodatiecommissie. "Een fanatiek ploegje, voornamelijk spelers van Heren-1, heeft het karweitje gefikst. Dat is in twee fasen gebeurd: kort vóór en na het uitbreken van de coronacrisis."

Clubhuis op slot

Spits Tim Korsten, de zoon van clubvoorzitter Jos, heeft ze allebei meegemaakt: "Met enkele personen zijn we begonnen met het texen van de muren. Dat ging best goed, alleen was jammer dat het niet meteen dekte. We waren van plan de klus binnen een week of zo te klaren, totdat de crisis daar een stokje voor stak. Het clubhuis ging op slot, volgens de richtlijnen van het RIVM", lepelt Korsten op. "Pas afgelopen dinsdag heb ik samen met mijn vriendin(Jessie Verkuijlen..red) ons gezamenlijke 'meesterwerk' voltooid. Dat was inclusief een drie uur durende schoonmaakactie; op de vloer die niet overal even goed bleek afgeplakt, was namelijk nogal wat latex terechtgekomen. Het feit dat een van mijn teamgenoten -wie doet er niet toe- het presteerde om met zijn voeten middenin de verf te gaan staan, heeft indirect bijgedragen aan het boenwerk. Ach, zoiets overkomt het beste paard van de stal wel eens."

Deel van de opgeknapte kleedkamer van Heren-1
Volledig scherm
Deel van de opgeknapte kleedkamer van Heren-1 © Chris Korsten

Collega-spits Joshua Bell heeft ook een handje meegeholpen: "Ondanks het ontbreken van schilderservaring hebben we het er redelijk van afgebracht. Dat door dit soort activiteiten de teamspirit wordt versterkt, is mooi meegenomen." 

Onlangs hebben vertegenwoordigers van diverse teams een bijdrage geleverd aan weer andere klussen. "De gemeente heeft nieuw hekwerk rondom ons hoofdveld gerealiseerd; onze vrijwilligers hebben allerlei ondersteunende werkzaamheden verricht. Ietsje eerder hebben we samen de schouders gezet onder de vernieuwing van het podium in de kantine. Binnenkort willen we nog de tweede mannenkleedkamer onder handen nemen. De twee vrouwenkleedkamers niet, die zien er nog prima uit. We zijn nu bijna up-to-date. Laat het balletje maar weer rollen", aldus Van den Berg.

Complex van De Hopbel. Het hekwerk is onder meer vernieuwd
Volledig scherm
Complex van De Hopbel. Het hekwerk is onder meer vernieuwd © Chris Korsten