Volledig scherm
PREMIUM
Wapens met onder meer Lee Enfield geweren. © Archieffoto politie

Geweer bevrijder Boxtel is zoek: eigenaar boos

BOXTEL - Boxtelaar Bert Broekman is erg boos. Jaren terug gaf hij aan mensen van het Museum Piet Dorenbosch een oud oorlogsgeweer van een Boxtelse bevrijder mee om lange tijd tentoon te stellen. Maar nu blijkt de Lee-Enfield MK 1 Long Branch gewoon zoek.

Hij kan er met zijn pet niet bij. Bert Broekman uit Boxtel was zo trots op een heel bijzonder bezit met bijbehorend historisch verhaal. Hij vond dat veel meer Boxtelaren er van moesten weten. Daarom stemde hij er in toe dat een geweer van een van de bevrijders van Boxtel (1944) in het Piet Dorenbosch kwam te hangen. Met een artikel uit het Brabants Dagblad waarin hij zijn verhaal deed.

  1. ‘WK’ paalklimmen in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer
    PREMIUM

    ‘WK’ paalklim­men in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer

    SCHIJNDEL - Dat het paalklimmen nog altijd populair is, was vrijdag en zaterdag af te meten aan het grote aantal deelnemers aan het evenement, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Speciaal voor de 12e editie van het WK (Wijbossche Kampioenschappen) paalklimmen was het terrein wat kleiner en intiemer gemaakt, wat volgens Annemarie van der Wijst van de organisatie voor positieve reacties zorgde bij de vele belangstellenden.