Volledig scherm
PREMIUM
vlnr Jan Pennings, Mitch Koningstein, Paul Jongsma © Noor Reigersman

Graffiti-festijn Tunnel Vision in Boxtel speelt dit jaar in op het milieu

BOXTEL- Editie 4.0 van Tunnel Vision in Boxtel komt er aan. De organisatoren hebben weer nieuwe programmaonderdelen voor de jaarlijks terugkerende ‘graffiti-jam’ in petto.

Net als vorig jaar is er weer een thema, nu Jungle versus Concrete Jungle. Dat is bijzonder, want andere graffiti-jams hebben nooit thema’s. ,,Dit jaar spelen we in op het milieu”, zegt medeorganisator Jan Pennings (29). ,,In discussies zijn er altijd contrasten. De Concrete Jungle op de ene side gaat over beton. En over auto’s die over deze locatie heen razen. De Jungle op de andere side over de natuur die je hier overal om je heen ziet. Ik kan me voorstellen dat er graffitikunstenaars zijn die bijvoorbeeld het thema milieuvervuiling gebruiken. Binnen het thema kunnen de kunstenaars alle kanten op. Hiermee willen we ze uit hun comfortzone halen.”

  1. 'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    BOXTEL - "Welkom op de oevers van het Dommeltheater", zo heette de dorpsomroeper vanaf het eerste kleine bootje het toegestroomde publiek welkom. De vierde editie van de kleurrijke waterparade bood zondagmiddag het inmiddels vertrouwde beeld van zo'n vijftien drijvende theatrale pareltjes, zich voortbewegend op de stroming van de rivier. 'Bloed, zweet en tranen' was het centrale thema, dat opvallend vaak werd gelinkt aan oorlogen en veldslagen.