Volledig scherm
Agenten doorzochten de omgeving van Vinkenheuvel. © Marc Brink/BD

Grootscheepse zoektocht van politie in Esch, autodief niet aangetroffen

ESCH - In Esch reden dinsdagochtend opvallend veel surveillance-auto’s. Ze werden geparkeerd bij basisschool Willibrordus. Ook vloog een politiehelikopter een poosje over Esch. In de directe omgeving belden agenten huis aan huis aan en keken vervolgens in achtertuinen en schuren. 

Er werd vooral gecontroleerd aan de Vinkenheuvel. ,,Geen idee wat ze wilden’’, aldus een buurtbewoner. Ook op de basisschool was niet duidelijk wat de achtergrond was van deze actie. ,,Nee, het gaat in elk geval niet om een vermist kind’’, aldus een woordvoerder van de school. ,,Ik heb begrepen dat de politie op zoek is naar iemand die zij heel graag willen spreken’’, aldus de woordvoerder. 

Een woordvoerder van de politie wenste er niets over te vertellen. ,,Mogelijk kan dat later op de dag wel’’, aldus de woordvoerder.  Inmiddels laat de politie weten dat werd gezocht naar een man die reed met een gestolen auto. ,,Toen de politie het voertuig aantrof was de verdachte er helaas vandoor en is niet meer naar het voertuig teruggekomen’’, aldus de woordvoerder. De auto is inmiddels weggehaald door een bergingsbedrijf.    

Volledig scherm
Basisschool Willibrordus in Esch. © Marc Brink/BD