Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen rijden mee tijdens de herdenking in Gemond © Jan Zandee

Grootse herdenking in een klein dorp: Gemonde viert 75 jaar bevrijding

Bevrijding 75 jaarGEMONDE - Een grootse herdenking in een klein dorp. Gemonde vierde zondag 75 jaar bevrijding. Net als in de andere dorpen van de gemeente Sint-Michielsgestel. Twee jaar grondig onderzoek ging eraan vooraf. 

,,Gemonde is een kleine gemeenschap, maar neemt een prominente plaats in." Burgemeester Han Looijen van de gemeente Sint-Michielsgestel was zondag zichtbaar onder de indruk van de uitgebreide vrijheidsviering in Gemonde. Rijen dik stond het publiek langs de Dorpsstraat terwijl een zware Sherman en tientallen andere legervoertuigen voorbij denderden. Zo deed de karavaan dat ook in de andere dorpen van de gemeente Sint-Michielsgestel. 

  1. Boxtelse organiseert ontmoetingsfeestje in Den Bosch met vrouwenstop: dames willen wel, maar heren weten het nog niet

    Boxtelse organi­seert ontmoe­tings­feest­je in Den Bosch met vrouwen­stop: dames willen wel, maar heren weten het nog niet

    BOXTEL/DEN BOSCH - Je zou het bijna ouderwets kunnen noemen. Singles die elkaar ontmoeten op een feestje. Toch is dat precies wat de Boxtelse Tanja van Abeelen en Natasja d’Armagnac uit Den Bosch voor ogen hebben. Op 29 november is de eerste editie van hun ViaVia-party op een locatie in Den Bosch. Een obstakeltje is wel dat er zich meer vrouwen dan mannen zich hebben aangemeld. Er is daarom zelfs een vrouwenstop ingesteld.